Vaginal plastikkirurgi & Intimkirurgi

Med vaginala kirurgiska ingrepp åsyftas en operation som har till syfte att korrigera vaginans strukturella defekter eller rekonstruera vaginan. När vaginal plastikkirurgi ska skapa en ny vagina, när en sådan fattas, kallas det ibland för neovaginal plastikkirurgi. Kirurger vars huvudskaliga uppgift är att genomföra vaginala plastikkirurgiska ingrepp använder sällan denna term. Intimkirurgi är namnet för bägge könens plastikoperationer.

Det finns också flera vaginala ingrepp, såsom att göra vaginan trängre och mer elastisk. Man bör dock komma ihåg att den laserkirurgi som används för att göra vaginan trängre inte ger ett bestående resultat. Du bör därför kontakta din läkare för att få råd i frågan innan du träffar gynekologen eller kirurgen. Ingrepp för att göra vaginan trängre och mer elastisk efterfrågas i första hand av kvinnor (eller deras sexuella partners) som har svårt att under samlag uppnå en orgasm.

Orsaken till den förlorande möjligheten att uppnå orgasm är flera. Det kan handla om att vaginan har förlorat sin elasticitet, beroende av sjukdom eller efter att ha genomgått en födsel. Flera kirurgiska ingrepp kan vara aktuella för att skapa en neovagina. Den största delen av vaginal plastikkirurgi efterfrågas av transsexuella kvinnor. Sedan 1990-talet och framåt har den vaginala kirurgiska ingreppen blivit alltmer avancerade. Toby R. Melzter, M.D, har utvecklat en teknik där man använder både delar av penis och pung för att skapa vaginan.

Detta har också medfört att de personer som genomgått en sådan operation, på ett mycket starkare sätt, kunnat uppleva sexuell upphetsning. Likaså bibehålls det vaginala djupet. Med Melzters teknik har det också blivit möjligt att skapa en klitoris som är känslig för beröring, då den skapas av delar av penis, som sedan blir ihopkopplad med nerver och blodådror. Hoppas denna artikel om intimkirurgi hjälpte dig.