Tandblekning

Tandblekning innebär att man gör sina tänder vitare. Idag går det att bleka sina tänder på egen hand, genom att använda olika typer av tandblekningsprodukter. Tandblekning fungerar på så sätt att patienten sätter in en skena längs med tänderna på vilken denne har applicerat ett gel (carbamid peroxid). Denna skena bärs sedan av patienten flera timmar per dag (eller över natten), i några veckors tid. Därefter har man fått vitare tänder.

Flera olika tekniker har använts under årens lopp för att bleka tänderna. De senaste tio år har dessa skenor dock blivit den mest populära tandblekningsmetoden. Det är ett enkelt och effektivt sätt för en person att bleka sina tänder. Det är dock viktigt att komma ihåg att man inte får någon professionell hjälp från sin tandläkare som kan övervaka så allt går rätt till- Därför måste, alla som bleker sina tänder undersöka så att det gel man använder är säkert.

Dessutom är det oerhört viktigt att följa de instruktioner man fått på ett riktigt sätt. Om man inte gör det riskerar man att skada sig själv och sina tänder. Professionell tandblekning som utförs av en tandläkare på dennes kontor är kanske det bästa sättet för de personer som vill ha sina tänder blekta så snabbt som möjligt. På ungefär en timme eller två kan en tandläkare applicera ett gel som bleker dina tänder, samt aktivera det med ett ”blekande ljus” eller laserteknik. Efter det är dina tänder är du klar och dina tänder är vitare än tidigare. Ditt leende kommer att visa ett vitare resultat samma dag som den första sessionen i tandblekningen ägt rum.