Skönhetsoperationer

Skönhetsoperationer är ett paraplybegrepp som i regel innefattar en rad typer av kirurgiska ingrepp. Man talar i allmänhet om två olika typer av ingrepp: kosmetiska och återuppbyggande. Dessa går emellertid ofta hand i hand. Det kan vara flera olika orsaker till varför man vill genomgå en skönhetsoperation. Ofta brukar man tala om fåfånga som den viktigaste aspekten. Detta kan emellertid vara missvisande.

Många väljer att genomgå en skönhetsoperation då de har någon del av kroppen som skadats eller på annat sätt är dysfunktionell. Innan du väljer att göra slag sak av dina tankar på en skönhetsoperation bör du tänka efter ordentligt varför du anser att behöver göra en sådan. En skönhetsoperation har inte som direkt följd att en deprimerad person blir glad. Eventuellt har du istället problem av en art där hjälp från en psykolog skulle passa dig bättre.

Innan du genomgår dessa ska du naturligtvis be att få träffa en läkare för konsultation. Denne kan giva dig råd och komma med förlag om hur en skönhetsoperation skulle kunna få ett sådan t resultat att du blir nöjd, samt att du inte utsätter dig för onödig fara.