Silikonbröst

När man blir utfrågad angående detaljerna för en kirurgisk bröstförstoring måste man fatta en av de viktigaste besluten direkt. Detta handlar om det material som man ska använda för bröstförstoringen. Silikon är i regel den huvudsakliga komponenten i bröstimplantat. Bröstinplantat har ett silikonskal som innehåller ett fyllande material. Detta ger brösten dess nya storlek och form. I silikonbröstinplantat är det fyllande materialet silikon.

Silikon anses vara det material som ger det resultat som ser mest naturligt ut. Man bör inte genomgå en silikonbröstoperation om man har obehandlad, eller är under behandling för, bröstcancer. Det finns heller inget bröstimplantat som håller hela livet. Därför bör man vara medveten om att de silikonimplantat man är på väg att skaffa sig måste bytas ut efter några år.

Varje kirurgiskt ingrepp innebär också en risk. Hör med din läkare om riskerna innan du bestämmer dig för att skaffa dig silikonbröstimplantat. Patienten bör dessutom vara minst 18 år. Om du av någon anledning har ett nedsatt immunförsvar bör du också överväga alternativa behandlingsmetoder.