Plastikoperation i Polen

I Maj 2004 gick Polen med i EU. Denna faktor har varit avgörande för utbyggnaden av en förbättrad sjukvård. Polen har inte bara anpassat sig till den standard som finns inom plastikkirurgin i västra Europa – kostnaderna för en plastikoperation i Polen är fortfarande mycket lägre än i de flesta övriga EU-länder. Det är också relativt billigt att flyga till Polen för att utföra en plastikoperation.

Plastikkirurgi har blivit allt vanligare också bland de polska medborgarna. Således är det idag många som åker till Polen för att göra en plastikoperation av något slag. Den viktigaste frågan man måste ställa sig, om man vill utföra sin plastikoperation i Polen, är om de lägre kostnaderna är värda den risk det innebär att behandlas utomlands. I de flesta fall är svaret dock ja. Den privata vårdsektorn – det är den som utföra plastikoperationerna – erbjuder en bra service, i paritet med den säkerhet som finns i de flesta övriga EU-länder. Men för att minska riskerna för att bli missnöjd bör man förbereda sig väl. Att välja rätt, vem som ska operera dig, är naturligtvis mycket viktigt.

Läs på ordentligt innan du anlitar någon. Tänk också på att få en medicinsk konsultation innan du plastikopererar dig. Hör efter om inte kliniken kan fixa din resa och uppehälle. Detta är en relativt vanlig service. Se till att skaffa dig en försäkring innan du åker. Lämna information till en nära vän eller familjemedlem, var och hur du kommer opereras så att de kan nå både dig och kliniken. Betala din plastikoperation med kreditkort om det är möjlig. Ha inte med dig så mycket bagage. Du kommer att vara sliten efter plastikoperationen och då ska du inte utsätta dig för hård fysisk ansträngning.

Operera inte så mycket på samma gång. Det är bättre att ta det i små steg. Detta ifall du skulle bli missnöjd med din plastikoperation i Polen. Hör efter om möjligheten till eftervård. Det gör du lättast i Sverige. Kontakta en plastikkirurg som kan hjälpa dig ifall du får problem eller bara har frågor.

Kräv också att du ska få en detaljer plan på exakt hur ingreppet kommer att gå till. Alla typer av professionella kliniker ska kunna erbjuda sina patienter denna service. Följaktligen är detta ett av sätten för att avgöra om kliniken är seriös eller inte. Om du följer dessa riktlinjer kommer din behandling i Polen vara lika säker som i vilket annat EU-land som helst. Esculap Service grundades 1997. Företaget har sin bas i Tyskland och hjälper patienter som vill hitta lämpliga kliniker i hela Polen. Vidare hjälper de till med researrangemang för din plastikoperation i Polen.