Laserbehandling av ansiktet

En laserbehandling används för att ta bort förstörd eller rynkig hud. Vanligtvis utförs den runt munnen, ögonen och ärr i ansiktet. Denna typ av behandling är också effektiv när det patienten har pigmentfläckar som stör. Ett ingrepp tar från ett par minuter upp till en timme. Ibland kan dock laserbehandlingen av olika anledningar ta längre tid än så.

Bieffekterna av en laserbehandling är övergående. Normalt är man fullt återhämtad efter 6 månader. Patienten kan känna sig öm och uppsvälld. Vidare bör man inte utsätta sig för alltför mycket starkt solljus direkt efter behandlingen. Ärrbildning kan nämligen uppstå om patienten inte är försiktig. Undvik också smink och annan kosmetika. Patienten kan i regel återgå till sitt arbete två veckor efter laserbehandlingen. Man bör dock undvika att anstränga sig fysiskt i fyra till sex veckor efter laserbehandlingen.

Virusinfektioner orsakade av laserbehandling tillhör ovanligheterna, men det förekommer. Resultatet av en laserbehandling vara länge, men det stoppar upp tecknen på åldrande. Lasern är en högintensiv stråle av ljusenergi som bryter ner de övre lagren på patientens skadade hud. En laserbehandling kan utföras på hela ansiktet eller specifikt utvalda delar. Vissa patienter med mörkare hy, allergier, tidigare brännskador eller ärrbildningar orsakade av akne kan inte genomgå en laserbehandling med fullgott resultat.