Ansiktslyft

Ett ansiktslyft stramar upp din hud. Genom att ta bort överflödigt fett, ges ditt ansikte ett lyft. De flesta personer som gör ett ansiktslyft är män och kvinnor över fyrtio år. Målet är allt som oftast att ta bort de mest tydliga tecknen på åldrande. Ett ansiktslyft tar flera timmar i anspråk. En tid efter ingreppet kommer du att vara svullen och känna dig allmänt mör. Ett ansiktslyft gör också att din hud blir extra känslig ett tag efter ingreppet. Huden känns spänd efter ett ansiktslyft. En viss torrhet kan också uppstå. Män tvingas också att raka sig bakom öronen efter ett ansiktslyft efter som området där det växer skägg har förflyttats.

Det tar ungefär 10 till 14 dagar att komma tillbaka till ditt arbete efter att du gjort ett ansiktslyft. Du bör också ta det lugnt under denna period, och undvika alltför hård fysisk ansträngning. Vidare kommer du att få blåmärken av ansiktslyftet som stannar kvar upp till tre veckor efter ingreppet. Patienter som genomgått ett ansiktslyft bör undvika alkohol, varma bad och bastubad i flera månader efter ingreppet. Det är också viktigt att man inte utsätter sig för alltför mycket sol tiden efter ingreppet.

När du gör ett ansiktslyft riskerar du att få infektioner och blödningar. Dålig läkning med ärrbildning som följd kan också förekomma. Var också medveten om att din hårfäste kommer att ändras efter ett ansiktslyft. En viss asymmetri kan uppstå. Ibland kan också nerver i ansiktet ta skada. Vanligast är att du endast besväras av detta en tid efter ditt ansiktslyft. För vissa människor kan det bli en skada för livet. Ett lyckat ansiktslyft håller mellan 5 och 10 år.

Var exakt ingreppen kommer att ske är beroende av patientens ansiktsstruktur och läkarens teknik. Vanligtvis läggs ett snitt ovanför hårlinjen, framför öronen och fortsätter bakom öronloben till den lägre skalpen. Din läkare skiljer din hud från det underliggande fettet och musklerna. Fettet sugs sedan bort för att strama upp ansiktskonturen. Vid ett ansiktslyft stramas de underliggande musklerna och membranen upp, huden trycks bakåt, och därmed tas den överflödiga huden bort.